Prova med Claes

Välkommen till min värld av smaker, aromer, upplevelser och trevligheter!

De senaste 35 åren har jag på olika sätt arbetat med mat och upplevt många fantastiska stunder med goda ostar, korvar, öl, vin, rom, choklad samt cigarrer. Det vill jag gärna dela med mig av till dig och dina vänner! Bokningsförfrågan görs på mail konferens@villavik.se
Minsta antal vid bokning är 8 personer

Småländskt brännvin och hemost
Vi provar tre av Kyrkebys potatisbrännvin från Vissefjärda tillsammans med tre av Vrigstads hemostar med olika smaker och lagringstid.
Kyrkebys Bränneri är Sveriges äldsta och startade 1771, år 2000 gjordes det en nystart och som blev mycket uppskattad, Ark of taste är en ost som vi provar från Vrigstad och lite mera varvat med historia!
395 kr per person

Rom och chokladprovning! Eller cigarr!?
Vi provar tre olika romsorter och provar sex olika choklad (svensk och internationell) som alla har fått internationella utmärkelser. Claes berättar lite anekdoter om rom och hur man producerar kakao och choklad.
395 kr per person

Champagne och ostar eller choklad
Vi provar tre olika sorters champagne som passar bra till ost och vi provar fyra sorters internationella krämiga ostar samt svenska klassiker, totalt sex ostar.

Om ni väljer chokladen så testas choklad som är internationell och som fått många utmärkelser.
495 kr per person

Bubbel och ostar eller choklad
Goda mousserade viner som passar bra till både internationella ostar och svenska unika ostar, vi provar tre viner och sex ostar.
Om ni väljer chokladen så testas choklad som är internationell och som fått många utmärkelser.
395 kr per person

Räven och Ostens ostar tillsammans med vin och öl.
Vi provar sex ostar från Räven och Osten i Järnforsen som  är tillverkade på ett småskaligt hantverksmässigt sätt och fått många medaljer i svenskt mathantverk.
350 kr per person

Aktiviteter