Våra menyer

Festmeny

Endast förbeställning - minimum 20 personer.

Förrätt

  • Löjrom från Värnen serveras med råraka på ekologiska potatis från Kråkenäs, rödlök, syrad grädde och gelé på fläder och lime

     

    Krämig skaldjurssoppa med halstrad pilgrimsmusslor på sauterad babyspenat, cognacgrädde och hembakad fänkålsgrissini

     

    Ceviche på Åsnen gös med mango, chili, koriander och lime serveras med chips på Toftas surdegsbröd

     

    Villans rökt flankstek från småländska gårdar serveras med Machésallad, picklad jordärtskocka, lingonbalsamico och Harshults kofeta

Varmrätt

  • Citronsmörstekt Rödingfilé serveras med sauterad sparris, rostad blomkålspuré, confiterad körsbärstomater samt proseccoskum med regnbågsrom

  • Medaljong på småländsk oxfilé serveras med rökt sidfläskfrästa ostronskivling, sauterad Bella Verde, sotad schalottenlök och persiljerotpuré smaksatt med tryffel samt Madeirasås

  • Lågtempererad örtmarinerad dovhjort serveras med marmelad på ekologisk rödlök och vinbär,  grillade betor, säsongens primörer samt timjansky

Dessert

  • Bakad mjölkchokladpastej med färska bär, Villans flädersorbet och basilikaflarn

  • Villans desserttrio, med créme brulee, jordgubbsallad med citronmelissglass och smörstekt Brioche

  • Vitvinspocherad päron med smulor på Kvibilles ädelost, rostade valnötter och körvelsirap

  • Om man sugen på nått lite extra:             
    Villans rödbetssorbet med svart peppar och Kiviks Äppelcider    +    55,-/pers



     

Pris

  • 1 rätt
    375 kr
  • 2 rätter
    485 kr
  • 3 rätter
    595 kr