Våra menyer

Festmeny

Endast förbeställning - minimum 20 personer.

Förrätter

  • Löjrom från Vänern serveras med råraka på ekologisk potatis från Kråkenäs, rödlök, syrad grädde samt gelé på fläder och lime

     

    Krämig skaldjurssoppa med halstrade pilgrimsmusslor på sauterad babyspenat, cognacgrädde samt vår egen fänkålsgrissini

     

    Ceviche på gös från Åsnen med mango, chili, koriander och lime, serveras med chips på Toftastrands surdegsbröd

     

    Husets rökta flankstek från småländska gårdar serveras med machésallad, picklad jordärtskocka, lingonbalsamico samt Harshults kofeta

Varmrätter

  • Citronsmörstekt rödingfilé, serveras med sauterad sparris, rostad blomkålspuré och confiterade körsbärstomater samt proseccoskum med regnbågsrom

  • Lågtempererad småländsk oxfilé, serveras med rökt sidfläsk och ostronskivling, sauterad Bella Verde, sotad schalottenlök och persiljerotspuré smaksatt med tryffel samt Madeirasås

  •  Ört & vitlöksmarinerad dovhjort, serveras med marmelad på ekologisk rödlök och vinbär, grillade betor, säsongens primörer samt timjansky

  • Välj ett av följande tillbehör: 

    Potatisgratäng med timjan och vitlök
    Rotfruktskaka gratinerad med Emåmejeriets klosterost
    Örtslungad ekologisk potatis
    Potatisfondant, confiterad med rosmarinsmör

Desserter

  • Bakad mjölkchokladpastej med färska bär, husets yuzusorbet och basilikaflarn

  • Husets desserttrio med crème brûlée, minipavlova med lemoncurd och bär samt vår egen 
    glass på citronmeliss från Björkekull

  • Vitvinspocherat päron med smulor på Kvibilles ädelost, rostade valnötter och körvelsirap

  • Isad rabarbersoppa med pannacotta smaksatt med rosmarin, serveras med violmaräng och jordgubbar

  • Om du är sugen på något extra:             
    Sorbet på rödbeta från Solmarka gård med svartpeppar och Kiviks äppelcider    +    55,-/pers

Pris

  • 1 rätt
    375 kr
  • 2 rätter
    485 kr
  • 3 rätter
    595 kr