Våra menyer

Festmeny

Endast förbeställning - minimum 20 personer.

Förrätter

  • Löjrom från Värnen serveras med råraka på ekologisk potatis från Kråkenäs, rödlök, syrad grädde och gelé på fläder och lime

     

    Krämig skaldjurssoppa med halstrade pilgrimsmusslor på sauterad babyspenat, cognacgrädde och hembakad fänkålsgrissini

     

    Ceviche på Åsnen gös med mango, chili, koriander och lime serveras med chips på Toftastrands surdegsbröd

     

    Villans rökta flankstek från småländska gårdar serveras med machésallad, picklad jordärtskocka, lingonbalsamico och Harshults kofeta

Varmrätter

  • Citronsmörstekt Rödingfilé serveras med sauterad sparris, rostad blomkålspuré, confiterad körsbärstomater samt proseccoskum med regnbågsrom

  • Medaljong på småländsk oxfilé serveras med rökt sidfläskfrästa ostronskivling, sauterad Bella Verde, sotad schalottenlök och persiljerotpuré smaksatt med tryffel samt Madeirasås

  • Lågtempererad örtmarinerad dovhjort serveras med marmelad på ekologisk rödlök och vinbär,  grillade betor, säsongens primörer samt timjansky

  • Välj ett av följande tillbehör: 

    Potatisgratäng med timjan och vitlök
    Rotfruktskaka gratinerad med Emåmejeriets klosterost
    Örtslungad ekologisk potatis
    Potatisfondant, konfiterad med rosmarinsmör

Desserter

  • Bakad mjölkchokladpastej med färska bär, Villans yuzusorbet och basilikaflarn

  • Husets desserttrio med crème brûlée, minipavlova med lemoncurd och bär samt vår egen 
    glass på citronmeliss från Björkekulls Prima Primörer

  • Vitvinspocherad päron med smulor på Kvibilles ädelost, rostade valnötter och körvelsirap

  • Isad rabarbersoppa med pannacotta smaksatt med rosmarin, serveras med violmaräng och jordgubbar

  • Om du är sugen på något extra:             
    Villans rödbetssorbet med svartpeppar och Kiviks äppelcider    +    55,-/pers

Pris

  • 1 rätt
    375 kr
  • 2 rätter
    485 kr
  • 3 rätter
    595 kr