Restaurang

Julen på Villa Vik 2020 – vi tackar för året och hoppas på att julen 2021 blir lyckad.

Välkomna till Villa Viks stämningsfulla julbord med lokala råvaror, traditionellt tillagat och självklart våra välkända sötsaker. Vi ser till att ni får fira in julstämningen med säkert avstånd.

Precis som varje år har vi sett fram emot att bjuda in till vårt dignande julbord på Villa Vik och få fira jul med alla våra gäster under adventsveckorna. Tyvärr är inte julen 2020 som tidigare år och vi, precis som alla andra, har behövt ställa om så att vi så kan erbjuda ett säkert julfirande i år.

Den mindre gruppen eller familjen som önskar fira hos oss är varmt välkommen och vi lovar att se till att det är avstånd mellan borden, ingen trängsel och riktigt, riktigt god julmat. Vi avslutar med ett rejält dessertfat och de sötsaker ni inte orkar äta upp får ni ta med hem för att njuta vidare hemma.Julfirandet startar med varm äppelmust från Urshult innan ni bjuds till bords och serveras en liten starter: löjrom från Vänern, serveras med klassiska tillbehör och nybakat bröd från vårt bageri.

Sedan följer våra egna sillinläggningar, ägghalvor med ekologiska ägg från Linnebjörke gård. Lax, fisk och skaldjur serveras på fat till bordet, den småländska julskinkan, viltkött och lokala korvar likaså.

Våra köttbullar och glacerade revben på småländskt kött, prinskorv från Nässjö, Janssons frestelse, omelette och ekologisk rödkål från Solmarka gård serveras till ert bord i skålar.

Julbordet avslutas som sig bör på Villa Vik med husets egna chokladpraliner, knäck och sötsaker från bageriet samt vår ostkaka på mjölk från Emåmejeriet. Till detta får ni njuta av ekologiskt kaffe.
Orkar du inte med alla sötsaker kommer du kunna ta dem med dig hem – vi har förberett med din egna påse.

Förrätt med löjrom från Vänern

Fisk och skaldjur

Vår egna sillinläggningar

Lokala produkter

Traditionella rätter till det småvarma

En krämig omelett

Desserttallriken

Doggybag för dessertrester

Mandelmusslor

Årets julbord serveras direkt vid sittande bord – allt för att vi ska kunna njuta av julmat, stämningen och samtidigt tänka på att hålla avstånd. Villa Viks choklad- och pralinrum kommer inte att vara uppbyggt i år, men pralinerna och sötsakerna kommer att serveras till alla sötsugna.


Det finns självklart möjlighet att beställa både jultallrik och julbord för avhämtning.

Varmt välkommen med er bokningsförfrågan via e-post restaurang@villavik.se. Uppge antal gäster, önskad dag för sittningen samt om det finns några specifika kostönskemål vi ska känna till. Fakturaadress ska alltid anges vid bokning. Bokningen gäller efter att ni mottagit en skriftlig bekräftelse från oss.
Vi tar helst betalning med kort på plats och om fakturering önskas tillkommer en faktureringsavgift a 49 kr.

Har ni frågor går det bra att ringa 0470-652 90, knappval 5.


Sittningar och priser

Jullunchen som även förbokas serveras från och med den 4 december  fram till den 18 december tisdagar – fredagar11.30 – 14.00 och kostar 495 kr.
Julbordet  som i år serveras vid bordet 695 kr per person
Barn under 12 år betalar 40 kr per år (tex en 6-åring betalar 240 kr)

Julbord i Villa Viks matsalar är uppdelad i flera sittningar för allas trevnad.

Fredag               18.00   18.30   19.00

Lördag               12.00   12.30   13.00
                             18.00   18.30   19.00

Vi har även catering av julbord samt jultallrikar – se catering

Avbokningsregler för julbord

Villa Vik har i år halverat antal sittplatser vid vårt julbord och är därför extra tydliga i våra avbokningsregler:

  • Senast 4 dagar innan bokat datum kan sällskapet ändra antal. Avbokning av hela beställningen sker senast 7 dagar innan bokat datum. Vid för sen avbokning debiteras 50% av julbordskostnaden
  • För sällskap som kommer utan att ha meddelat färre antal gäster debiteras hela julbordspriset för bokat antal.
  • Alla ändringar samt avbokningar sker via e-post till restaurang@villavik.se
  • Bokar du åt ett sällskap där alla betalar sitt, se gärna till att alla är informerade om avbokningsreglerna. Du som bokar är ansvarig för bokningen.

Om regeringen eller region kommer med nya besked och restriktioner där julfirande ej tillåts på lokal avbokas naturligtvis bokningen utan några betalningskrav för någon av parterna.

Julpaketet – vila ut på hotellet efter ett julfirande på Villa Vik

  • Del i dubbelrum
  • Julbord fredag eller lördag kväll
  • Frukostbuffé
  • 895 kr per person – enkelrumstillägg 300 kr
  • För ytterligare nätter 450 per person och natt.

Samma avbokningsregler som för julbord.