Familjeägt sedan starten 1993

Välkommen till Villa Vik och Toftastrand

Toftastrand är ett familjeägt hotell och konditori, som startade 1993. Verksamheten började i liten skala med trädgårdscafé, rumsuthyrning och catering till bland annat bröllop och fest. Bageri och kök har byggts ut i omgångar.

När grannhuset Villa Vik blev till salu kom möjligheten att utvidga och den största delen av restaurangverksamheten flyttades till den vackert belägna villan. Efter en omfattande renovering och ombyggnation öppnade vi för julbord i december 2004. Under åren har verksamheten vuxit men grundtanken är fortfarande densamma: Att erbjuda god mat gjord av traktens råvaror - allt tillagat och bakat från grunden - som avnjuts i en rofylld miljö vid Toftasjöns strand.

Företaget drivs av Börje och Inger Svensson samt av dottern Jessica Goodwin.

Börje kan du ofta träffa på vid grillen på Villa Vik, när han inte befinner sig på sjön Åsnen. Har fiskelyckan varit god, kan du få njuta av pinfärsk Åsnengös på Villa Vik.

Inger hoppar gärna i serveringsstassen när hon inte sitter framför datorn och tar emot våra mailförfrågningar eller skriver på facebook. Är du nyfiken på vad som skrivs är du välkommen att bli vår facebookvän.

Jessica är från början kock, men numera också diplomerad konditor och sommelier. Bäst trivs hon nog ändå med att förädla kvalitetschoklad, grädde och smör till ljuvliga praliner.

Villa Viks matsalar

På Villa Viks anrika herrgård ligger våra två matsalar där vi serverar Villans lunch samt ordnar stor och liten fest. Här finns också tre moderna konferensrum för sammanlagt 120 personer.

Toftastrand hotell & konditori

På Toftastrands hotell finns nio nyrenoverade rum i huvudbyggnaden, tolv rum i Sjölunden och Fruktlunden med egen ingång och egen altan. I huvudbyggnaden finns även  konditiori med läckra bakverk som kan avnjutas på vår härliga terrass med sjöutsikt. Här kan du också hyra lokal för fest och konferens.