Skip to main content

Varukorg



En rofylld miljö vid Toftasjön

Bo och njut av småländska smakupplevelser

Toftastrand är ett familjeägt hotell och konditori, som startade 1993. Verksamheten började i liten skala med trädgårdscafé, rumsuthyrning och catering till bland annat bröllop och fest. Bageri och kök har byggts ut i omgångar.

När grannhuset Villa Vik blev till salu kom möjligheten att utvidga och den största delen av restaurangverksamheten flyttades till den vackert belägna villan. Efter en omfattande renovering och ombyggnation öppnade vi för julbord i december 2004. Under åren har verksamheten vuxit men grundtanken är fortfarande densamma: Att erbjuda god mat gjord av traktens råvaror – tillagat och bakat från grunden – som avnjuts i en rofylld miljö vid Toftasjöns strand.

Företaget startades av Jessica Goodwin tillsammans med föräldrarna Börje och Inger Svensson. Jessica är från början kock, men numera också diplomerad konditor och sommelier. Bäst trivs hon nog ändå med att förädla kvalitetschoklad, grädde och smör till ljuvliga praliner.

Sedan 2023 finns även Helena Collin med som högerhand till Jessica. Helena är främst hotell- och utvecklingschef och planerar framåt tillsammans med de andra.

Basen är självklart ett helt gäng med glada och engagerade medarbetare som gör allt för att våra gäster ska känna sig välkomna.

  • Jessica Goodwin

    Huvudansvarig för verksamheten och specifikt engagerad i kökets utveckling i Villa Viks matsalar.

    Jessica är i grunden utbildad kock, men har vidareutvecklat sin kunskapsbas med utbildningar som konditor och sommelier.

    Hennes intresse för företagande och i kombination till matupplevelsen har varit loket i utvecklingen av hela verksamheten. Den utvecklingen har gett oss några utmärkelser som vi är extra stolta över;
    2018 utsågs hela bolaget att vara mottagare till Kronobergs turismpris och året efter 2019 tog Jessica emot priset som årets företagare.

    Kontakt: jessica(a)villavik.se

  • Helena Collin

    Helena gjorde ett gästspel 2020-2021 som vikarierande hotellchef och efter det har hon haft svårt att släppa tanken på att en dag komma tillbaka till verksamheten.

    Helena är en affärsutvecklare som har arbetat både i och med besöksnäring i många olika roller och nu tar vi tillvara på den erfarenheten.

    Helena arbetar dagligen med utveckling och marknadsföring av konditori, hotell, konferens och matsalen samt den digitala utvecklingen. Ett annat sätt att beskriva Helenas roll är som Jessicas extra alltiallo.

    Kontakt: helena (a) villavik.se

  • Börje och Inger Svensson

    Det är dessa två vi ska tacka att det hela sattes igång 1993. Då var det en liten verksamhet med fyra små bord och några få rum till uthyrning.

    Båda har varit med i hela utvecklingen av företaget och än idag är båda mycket engagerade i vad som händer i företaget. 

    Som ett exempel är det oftast Inger ni möter på vår morgonutkörning till företagen på Norremark.