Skip to main content

Varukorg



En helg i ginens tecken 9 mars 2024

Ginmakers weekend

Lär dig smaksätta gin, smaka på småländskt gin, lär dig balansera ginbaserad drink eller bli bortskämd på en middag  med ginen som utgångspunk!

För att hylla ginen och för att kunna ge fler möjlighet att lära sig mer om den bjuder vi in till en helg i ginens tecken. Vi vänder oss både till dig som vill uppleva något nytt och upptäcka nya smaker och till dig som redan är intresserad av gin och vill utveckla det intresset.

Vi hoppas att detta kan bli en spännande och god upplevelse. För de som önskar checka in redan på fredagen så har vi en lättare middag i Villa Viks matsalar då vi redan då kan börja prata gin.

På lördagen serverar vi lunch i Villa Viks matsalar för er som är med på någon av punkterna under dagen. 155 kr för en kycklingrätt komponerad av våra kockar. Anmälan för lunch till helena@villavik.se

Norrtälje bränneri och Cilla Wahlgren har tyvärr fått förhinder och kommer inte att vara med denna ginhelg, men förhoppningsvis blir det fler tillfällen för alla som gillar hantverksgin.


Ginmakers Dinner

Lördag den 9 mars klockan 18.00 är middagen uppdukad. Vi baserar dryckerna till middagen från One Nine Spirits i Karlshamn och Christoffer Ek, mer känd som Ginmixologist från Instagram har satt samman det som finns i glasen till våra kockar som har uppdraget att servera en trerätters middag till dryckespaketet
Ni kommer att få höra historien bakom OneNine Spirits och hur Christoffer har balanserat och sammansatt smakerna i drycken.

1 295 kr för trerätters middag inklusive fyra olika versioner av gindrycker som matchas med middagen.
Bokning sker med ett mail till helena@villavik.se
Vänligen uppge eventuella allergier vid bokning.

Praktisk gin-workshop

Unikt tillfälle då Dan-Magnus från One Nine Spirits i Karlshamn har en heldag kring hur man destillerar och skapar profilen på ginen.

Under denna aktivitet går vi genom olika teorier samtidigt som vi förbereder och destillerar en gin tillsammans på vår 5-liters-destillator.
Vi kommer destillera fram en liten batch av ONE NINE Spirits Flora. 

Denna gin gör vi genom att tillsätta kryddor direkt i destillatorn. Vi kommer följa original-receptet.

För att vi ska en gemensam kunskapsbas bör du som deltagare läsa på lite
teori inom destillation – inget avancerat – bara basala kunskaper
..vad är destillation
..vad är huvud, hjärta, svans
..vad innebär cut points

Ungefärliga tider genom dagen
09.00 …………… Samling och genomgång vad vi ska göra
09.30 …………… Dagens recept
10.00 …………… Prepp kryddor
11.00 …………… Laddar o startar upp destillatorn
12 – 13 ………….. Lunch i Villa Viks matsalar
13.00 ……………. Destillation

under destillation tar vi upp
..övervakning destillation
..logg destillation
..basal receptutveckling
..smaka olika kryddor
..smaka olika produkter
..smaka produkt genom destillationen

15:30 …………… Destillation klar, spädning, rengöring, smakning
16.00 …………… Avslutning

1995 kr per person

Mycket begränsat antal medverkande för att alla kan vara med i det praktiska.

Anmälan till denna exklusiva workshop i Sjösalen i Villa Viks matsalar sker med e-post till helena@villavik.se. Då det ingår lunch – vänligen uppge eventuella allergier som vi bör veta om.

Cocktailworkshop

9 MARS 14.30-16.00
För dig som skulle vilja lära dig lite mer kring bra
sammansatta drinkar. En workshop där vi går in lite
närmare på olika smaksammansättningar och konsten att balansera en bra drink.

Workshopen hålls av Christoffer Ek som bland mycket annat kan stoltsera med att vara skaparen av Sveriges bästa Gin & Tonic samt instagramkonto Ginmixologist.


360 kr per deltagare
Anmälan till helena@villavik.se

Provsmakning av småländsk gin

9 MARS 13.00-14.00 
En smakresa mellan Ljungby, Möckelsnäs och Kosta —
provsmakning av hantverksgin från tre
destillerier i Småland.
360 kr per deltagare