Skip to main content

0470 – 652 90

Jul i Villa Viks matsalar

Julkänslan infinner sig

Mörkret har lagt sig och Villa Viks matsalar lyser upp som en välkomnande famn. Här hoppas vi att du låter axlarna sjunka ner när du slår dig ner till bords och bara njuter av julstämningen.

Våra matsalar har stått som skådeplats för många fester och inte minst då vår kända operasångerska Christina Nilsson huserade här i sitt älskade Villa Vik.  Nu samlas vi åter i värmen för att fira in julen och avsluta året. 

Vi erbjuder både julinspirerad lunchmeny och middagsmeny från och med den 24 november. Självklart kan ni även boka in er på ett hotellrum för att kunna vila gott efter all julmat.

Välkomna till julfirande i Villa Viks matsalar.

Bokningarna konfirmeras från och med den 2 oktober.

Matsalen i december

Julen ligger oss i Villa Viks matsalar lite extra gott om hjärtat. Vi rullar köttbullar, lägger in sillen och gör flera tusentals praliner för att kunna öppna upp vårt Villa Vik till er alla som vill njuta av julens godsaker och bli uppassade av oss. 
Efter julen så ser vi även till att nyårsmaten kan komma smidigt till ert middagsbord hemma och till sist välkomnas ni tillbaka till en trettondagsmeny som avslutning av julfirandet.

Våra olika julfiranden

Julmenyn

Välkommen till en julmåltid av traditionella rätter med vår egen prägel, tillagade på råvaror från Småland. Vi börjar det hela med servering vid bordet för de första stegen på julmåltiden, såsom våra sillinläggningar, egenrökta laxar, fiskrätter, pastejer, vilt och såklart vår småländska julskinka.

Det är uppladdningen till det småvarma som vi dukat upp på en buffé för er att plocka själva vid i matsalen.

Genom att kombinera både servering vid ert bord och buffé, hoppas vi att ni tar chansen att verkligen i lugn och ro njuta av julfirandet.

När andan faller på bjuds ni in till vårt Gotterum – vår stolthet med mängder av olika sötsaker som verkligen lockar fram barnet i dig (tillägg vid lunchsittning).

Pris:

Jullunch måndag till fredag  11.30-13.00:
Välkomstskål, en bordsservering av det kalla samt buffé med småvarmt  495 kr
Gotterummet som pricken över julkulan 195 kr

Julkväll tisdag till torsdag från och med 18.00:
Välkomstskål med varm äppelglögg, två bordsserveringar av det kalla samt buffé med småvarmt och entré till Gotterummet 795 kr

Julkväll fredag och lördag från och med 18.00:
Välkomstskål med varm äppelglögg, två bordsserveringar av det kalla samt buffé med småvarmt och entré till Gotterummet 845 kr

Barnpris: 40 kr per år, vuxenpris från 13 år.

För er som önskar specialkost ordnar vi självklart alternativ, men glöm inte att anmäla det senast två dagar innan ankomst.

Skicka bokningsförfrågan till jul@villavik.se. Bokningarna konfirmeras från och med den 2 oktober.

Nyårsmeny – avhämtning
Nyårsmeny från Villa Viks matsalar, vad sägs om det?
En trerätters festmåltid, färdig för dig att packa upp, göra det sista och imponera på dina nyårsgäster.
Vi komponerar en meny där ni kan välja mellan kött eller vegetariskt som huvudrätt.
Du bokar via e-post till jul@villavik.se och hämtar enkelt upp din nyårsmiddag den 30 december vid det klockslag som skriftligen konfirmerats via e-post från Villa Vik.
Pris per person 595 kr
Trettondagsmenyn
Villa Viks Trettondagsafton
Serveras fredag den 5 januari 12.30-15.30
Förrätt:
Skaldjurssoppa, serveras med rimmad gurka, krasse och handskalade räkor samt krutonger på brioche och Cognacscrème.
Varmrätt:
Halstrad gösfilé från Åsnen, serveras med smörmixad vinbuljong, dillkokt mandelpotatis, sauté på savoykål och gräslöksolja
eller
Helstekt ryggbiff, potatiskrocketter smaksatt med lagrad prästost,  rödvinssky, kantareller och chips på ekologisk grönkål
Dessert:
Mjölkchokladmousse smaksatt med kardemumma, serveras med caramelbavorise, havtorn och hasselnötsflarn.
595:-
Dryckespaket 355:-
1 glas vin till förrätten
1 glas vin till varmrätten
Kaffe och portvin till desserten
Alkoholfritt dryckespaket 195:-

Praktiska detaljer

Julfirandet börjar på allvar redan den 24 november och vår sista servering innan själva dopparedagen är den 20 december. Sedan fortsätter ju firandet med en nyårsmeny för avhämtning och vi välkomnar er tillbaka till bords för trettondagsfirande den 5:e januari.

Boka er plats genom en e-post till jul@villavik.se Bokningen är endast giltig efter en skriftlig konfirmation från Villa Viks matsalar.

AVBOKNINGS- OCH ÄNDRINGSREGLER 2023:

Sällskap upp till 10 personer. Ändringar kan göras senast 2 dagar innan, dock ej mer än 20% på vad som är bokat 7 dagar innan. Avbokning senast 7 dagar före bokat datum.

Sällskap 11-30 personer. Ändringar kan göras senast 4 dagar innan, dock ej mer än 20% på vad som är bokat 14 dagar innan. Avbokning senast 14 dagar före bokat datum.

Sällskap fler än 31 personer. Ändringar kan göras senast 4 dagar innan, dock ej mer än 10% på det vad som är bokat 30 dagar innan. Avbokning senast 30 dagar före bokat datum.

Samtliga avbokningar eller ändringar måste ske via e-post för att gälla.

För sällskap som kommer utan att ha meddelat färre antal gäster debiteras hela julbordspriset för bokat antal.

Den som står för bokningen ansvarar för hela sällskapet när det gäller avbokningar och ändring av antalet deltagare.