Skip to main content

Varukorg



Julbordets tradition

Julbordets sju turer

Enligt traditionen finns det en bestämd ordningsföljd som ska följas när man ska njuta av hela julbordets läckerheter. Julbordet är uppdelat i sju olika turer där varje rätt har sin tur – sillen är först och du avslutar med julgodis. 

Grundtanken är att de olika rätterna inte blandas utan att man ser julbordet som en berättelse där varje tur är ett kapitel som leder mot ett lyckligt slut i vårt gotterum.

Vårt julbord är byggt på just dessa turer och de tre första serveras vid bordet och de kvarvarande fyra serveras uppdukat på buffé.

Vi hoppas att detta kan ge er en orientering för julfirandet på Villa Vik oavsett om ni följer turerna eller inte.

De sju turerna

Första turen – Sill och strömming

Inled julbordsfesten med strömming och sill av alla dess slag. 

Andra turen – Lax och övrig fisk

Fortsätt med lax i olika former, någon ägghalva och handskalade räkor på  den.

Tredje turen – Kallskuret

Som turen heter så är det allt kött som inte är varmt med huvudattraktionen julskinkan så klart. Olika skinkor, korvar samt paté och pastej. Gott med olika kålsorter till.

Fjärde turen – Småvarmt

Här har vi de härliga uppvärmda gjutjärnspannorna med köttbullar och prinskorv. Saftiga revbensspjäll och välsmakande janssons frestelse från ugnen.

Femte turen – Ostar

Att osten ska få en helt egen vända kanske inte många tänker på men så går ett traditionellt julbord till. Här finns både hårdost såsom lite mer krämiga ostar.

Sjätte turen – Dessert

Sjätte turen stavas efterrätter! Konditoriet har fyllt bordet med tårtor, Villa Viks egen ostkaka med grädde och sylt och en massa mer godsaker….

Sjunde turen – Julgodis

Välkomna in i vårt gotterum med godis, våra egna praliner, chokladfontän och glass.