Skip to main content

VarukorgTOFTASTRAND KONDITORI en stolt trettioåring

Den 9 juni 1993 serverade vi vår första kaffekopp här på Toftastrand hotell och konditori. Då var det fyra små bord till våra fikagäster och ett par rum för övernattning.
Jessica Goodwin (då Svensson) var relativt nybakad från restaurangskolan och var den som skötte bageriet och allt gott som gästerna kunde njuta av.
Börje Svensson skötte administration, kök och servering och Inger Svensson var alltiallon som serverade frukost och såg till att allt fungerade.
Alltså ett äkta familjeföretag – föräldrarna och dottern startade hela verksamhetet 1993.

HUr firar vi?

Den 30:e varje månad under hela 2023 erbjuder vi kaffe och bakelse för trettio kronor. En liten födelsedagspresent till alla våra fantastiska gäster under åren.

Den 9 juni anordnade vi ett stort kalas i trädgården och dryga 1 000 gäster kom för att fira med oss – vi är så tacksamma.

Vad har hänt dessa 30 år?

Nu, trettio år senare, är vi drygt 65 personer som är med och ser till att allt fungerar här vid Toftasjöns strand.

Hotellet har numera 28 rum och två stugor med sammanlagt 72 bäddar fördelat på flera olika byggnader. Det är galet att tänka sig, men Fruktlunden, Sjölunden och Trädgårdsvillan är faktiskt flyttade i sin helhet hit från på andra sidan sjön för att vi skulle kunna utöka hotellet.

Bakluckan kom en klurig bagare på långt innan det blev på modet – något som verkligen var en räddare under pandemiåren.

Toftastrand hotell och konditori fick en syster i Villa Viks matsalar för 20 år sedan och tillsammans har dessa systrar bjudit många gäster på glada och goda minnen att ha med sig i hjärtat.

Hit kommer man för att unna sig något. Här kanske man har sin första date eller sippar på en god kopp kaffe medan ungarna leker i vattnet. Här firar man att någon föds, fyller år, gifter sig eller att en nära har haft ett gott liv. Vi samlar helt enkelt de som vill njuta en smula – och det ska vi göra i många år till.

Förutom att fira så är år 2023 året då vi investerar i vårt klimat med bland annat solceller på längorna, nya laddstationer till våra gäster med elbilar och inte minst elbil för våra egna transporter.

Investeringar som vi hoppas skapar glädje för våra gäster och oss själva – både på kort och lång sikt.